Skip to content Skip to footer

Προγράμματα

Συμμαχία για την Άγρια Ζωή

Αιτίες και παράγοντες θανάτου, τραυματισμών και ασθενειών άγριων ζώων (2023-2026)​

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Άγρια Ζωή», με την υποστήριξη του WWF Ελλάς. Στόχο έχει τη διερεύνηση αιτιών και παραγόντων, που συμβάλλουν στον τραυματισμό, τις ασθένειες και τον θάνατο των άγριων ζώων με βάση τα δεδομένα που συλλέγει η ΑΝΙΜΑ από το 2005. Η διερεύνηση αυτή αποτελεί «κλειδί» για την ανάπτυξη στοχευμένων και αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των ειδών στην Ελλάδα.

Η «Συμμαχία για την Άγρια Ζωή» αποτελεί τη συλλογική προσπάθεια 11 περιβαλλοντικών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τη μεγιστοποίηση του αντικτύπου της δράσης τους, με κοινό όραμα την ευημερία της άγριας ζωής και του ανθρώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.greekwildlifealliance.gr

Περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων

Συμβολή στην υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ για την αστική βιοποικιλότητα (2024-2025)

Ο σκοπός του έργου είναι η προστασία, διατήρηση και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας μέσα από α) την περίθαλψη και επανένταξη άρρωστων, τραυματισμένων, ορφανών και θυμάτων παράνομης διακίνησης / εμπορίας άγριων ζώων και β) την ανάδειξη της σημασίας της αστικής βιοποικιλότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Περίθαλψη, φιλοξενία και επανένταξη γυπών του είδους Gyps fulvus (2024)

Το 2024 το Ίδρυμα Λεβέντη υποστήριξε την περίθαλψη, φιλοξενία και επανένταξη 30 γυπών του είδους όρνιο (Gyps fulvus). Τα περισσότερα πουλιά προέρχονταν από την Κρήτη και ήταν εξαντλημένα λόγω του καύσωνα και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών στο νησί.

Δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα (2022-2024)

Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και ο ΑΡΧΕΛΩΝ – Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας εργάζονται προς τη «Δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας των Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα». Το έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund και χρηματοδοτείται από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), σκοπεύει να προωθήσει μια στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία ανάμεσα στις οργανώσεις και τους φορείς που ασχολούνται με την περίθαλψη των άγριων ζώων στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή συνεργάζονται οι οργανώσεις περίθαλψης άγριων ζώων ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΛΚΥΟΝΗ, ΑΝΙΜΑ, ΑΡΙΩΝ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ και MOm και οι συνεργαζόμενοι φορείς Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, Οικολογικός Σύνδεσμος ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ, Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Περίθαλψη άγριων ζώων και διερεύνηση αιτιών θνησιμότητας σε είδη προτεραιότητας

Στόχοι του έργου ήταν η περίθαλψη και επανένταξη 2.000 τραυματισμένων ή άρρωστων άγριων ενήλικων ζώων, 500 νεοσσών και νεογνών που έπεσαν από φωλιές ή έμειναν ορφανά και 800 άγριων πτηνών που είναι θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας και β) η διερεύνηση των αιτιών θανάτου σε είδη πτηνών προτεραιότητας (αρπακτικά και μεγαλόσωμα υδρόβια πτηνά).

Παρατηρώ

Το «ΠΑΡΑΤΗΡΩ» είναι ένα πρόγραμμα Επιστήμης των Πολιτών που ξεκίνησε η ΑΝΙΜΑ και έχει ως στόχο να προσδιοριστούν καλύτερα τα αίτια θνησιμότητας της άγριας ζωής από ανθρωπογενή αίτια. Έχει πανελλαδική εμβέλεια και λειτουργεί μέσα από την ιστοσελίδα και τις εφαρμογές (Android και iOS).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Τεχνικές εκθέσεις
Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now